Midsommar på andra håll i världen

Tor 17 jun, 2010 - 9:35

Foto: Wikimedia Commons - Mikael H

Stonehenge, England
Ursprunget till den här enorma cirkelformade stensättningen är fortfarande ett mysterium, men Stonehenge står värd för Storbritanniens mest kända firande av sommarsolståndet. Flyg till London och fortsätt vidare till Stonehenge för att delta i festligheterna vid de urgamla stenarna tillsammans med tusentals andra; allt från vita häxor och neo-druider till vanligt folk som reser hit för att festa hela natten.

Festival of Sant Joan, Barcelona
Eld är det viktigaste inslaget i den här spanska festivalen som äger rum i Barcelona. Hundratals människor bokar flyg till Spanien enbart för att delta i festivalen, där lokalbefolkningen tänder brasor och badar i havet vid midnatt för att rentvå sina synder. Och att hoppa över elden hand i hand med din älskade sju gånger sägs föra till ett lyckligt liv – om du inte råkar trampa fel, förstås.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ivan Kupala Day, Ryssland
Den här urgamla ryska festivalen kallas Ivan Kupala och dagen firas med stor entusiasm av många ryssar. Enligt gammal tradition hoppar ungdomar över eldar och kvinnor sätter ljus i kransar av blommor som man låter flyta på vattnet för att få lycka. Och männen försöka sedan fånga kransarna, i hopp om att vinna kvinnans intresse.

Festa di San Giovanni, Italien
Flyg till Rom och festa lika överdådigt som romarna – med god mat, vin och musik. Festivalen San Giovanni firas som regel den 23-24 juni varje år och är en riktig matorgie, med långbord fulla av bland annat grillade spädgrisar och snigelstuvningar.

New York, USA
Svenskt midsommarfirande har spridit sig långt utanför landsgränsen. Flyg till New York och var med på den årliga midsommarfesten i Battery Park City, där utlandsvenskarna träffas för att fira årets längsta dag. Man binder blomkransar, dansar runt stången och äter traditionella svenska rätter som tillagats på New Yorks finaste svenska restaurang.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report