– Vi fortsätter att vara ett bolag utan dolda avgifter och vi ger nu våra kunder möjligheten att packa minst ytterligare tre kilo extra i sitt bagage, förutom gratis handbagage ombord. EuroBonus Guld och Silver medlemmar kommer fortsatt ha förmånen att ta med ytterligare bagage utan kostnad, säger Lena Rökaas, produktchef på SAS i ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det nya bagagekonceptet gäller alla bokningar från och med 1 juli med resa 1 oktober och framåt. De nya bagagereglerna gäller inom hela SAS koncernen, inklusive Blue1 och Widerøe.

SAS förenklar också reglerna för de passagerare som önskar ha med sig extra incheckat bagage, utöver det de får ha med sig gratis. Istället för att ta betalt per kilo, kommer man ta betalt per väska, vilket också innebär sänkta priser. SAS kommer bland annat göra det möjligt att betala avgiften via Self Service automater på flygplatsen eller via internet när man checkar in. Avgifterna för extra bagage är harmoniserade över hela SAS koncernens linjenät.

När du reser med SAS får du alltid ta med minst ett handbagage och ett incheckat bagage gratis. Antal väskor och vikt varierar beroende på vilken typ av biljett du reser på:

Business                                                    2 x 32 kg
Economy Extra                                        2 x 23 kg
Economy                                                   1 x 23 kg

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report