– Marrakech är en av världens mest exotiska städer och en metropol för kultur och underhållning. En livlig stad, berömd för sina marknader och festivaler där man i den gamla stadsdelen, Medina, får en känsla av att kliva in i ”Tusen och en natt”. Med två avgångar i veckan kan våra resenärer i vinter själva bestämma om de vill ta steget in i sagornas värld endast för ett par dagar eller längre tid, säger Åsa Larsson, pressansvarig på Norwegian.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Marrakech ligger vid foten av Atlasbergen och kallas även för ”Al hamra” eller ”den rosa staden” på svenska. Stadens centrum är det stora kaotiska torget Djeema el Fna, en myllrande mötesplats där sagoberättare, ormtjusare och akrobater trängs med väldoftande matstånd. Ett landmärke som ej bör missas är Koutobiamoskén. Med sin vackra arkitektur sägs moskén vara vad Eiffeltornet är för Paris. Lockar annorlunda skidåkning, ligger skidorten Oukalmeiden endast en timmes bilresa upp i Atlasbergen. Här finns skidåkning av varierande svårighetsgrad med utsikt över Marrakech och Saharaöknen.

Norwegian flyger till Marrakech varje onsdag och lördag under vintersäsongen.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report