Foto: Wikimedia Commons - Rv

Men det kostar att ligga på topp, vill man bo kungligt så får man hosta upp 80 000 kr per person och då är flygresan från Sverige till Bora Bora bara i ekonomiklass.

Därefter är det dock allt annat än ekonomiklass, det blir boende på exklusivt lyxhotell i en läcker villa ute i Bora Boras turkosa lagun följt av privat charter av en lyxyacht.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det är söderhavsresebyrån Tour Pacific i Helsingborg som satt samman en resa som man kallar Bora Bora Royal, en bröllopsresa med kunglig glans.

Franska Polynesien och Bora Bora har sedan 50-talet varit en lekplats för de rika. Öarna lockar Hollywoodeliten, jetset och kungligheter som vill frottera sig med varandra eller hitta en exklusiv plats för sig själva.

– På Bora Bora lever man inte ett Robinson Kruse-liv direkt, säger Lars Jönsson på Tour Pacific i ett pressmeddelande. Här ligger lyxhotellen tätt, i lagunen trängs båtar med jetskis och i luften surrar helikoptrarna. Det är alltid en puls på Bora Bora.

Vill man ha lugn och ro så hyr man en motoryacht eller en segelbåt och utforskar arkipelagen. Eller väljer någon av de mindre kända öarna. Där råder en lugn atmosfär och det enda man hör är vågorna, vindens sus och en och annan tupp som gal.

För den med en något blygsammare budget erbjuder resebyrån ett paket som kostar 35 000 kr per person för två veckor och även där är det boende på lyxhotell som gäller.

Lars Jönsson har upplevt ett ökat intresse för resor till Franska Polynesien efter det blev känt att Victoria och Daniel hade valt detta resmål för sin kungliga smekmånad.

– Det var jackpot för oss som söderhavsspecialist att paret valde ett av våra resmål, säger Lars Jönsson. Den exponering som resmålet fått i både dags- och veckopress är obetalbart. Jag tror på att vi får se en kraftig ökning av både bröllopsresor och vanliga semestrar till Söderhavet i år, avslutar Lars Jönsson.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report