De största riskerna för resenärer att drabbas av allvarliga reserelaterade problem är kopplat till framförallt trafikolyckor och naturkatastrofer. Reserelaterade sjukdomar drabbar flera med allvarliga konsekvenser, men leder sällan till dödsfall. Kriminellt dödligt våld drabbar få, men däremot rån och överfall är vanligt förekommande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Terrorism har hittills varit en av de mindre reserelaterade problemen som resenärer normalt drabbas av. Hur många resenärer som drabbas varje år av sjukdomar och andra problem som är mindre allvarliga är det ingen som vet. En av de största men mindre allvarliga sjukdomsproblemen är turistdiarré vilket drabbar nästan var fjärde resenär på destinationer till tropiska områden.

Det faktum att så många resenärer drabbas av allvarliga omständigheter under sina utlandsresor visar att säkerhet inför resor är något som inte är högt prioriterat. Men alla de tusentals personer som drabbas varje år skulle förmodligen önskat att de hade varit bättre förberedda. Resenärer som reser till helt nya destinationer funderar ofta på hur farligt kan det vara i landet och framförallt vad är det som kan vara osäkert. Resenären reser alltid på eget ansvar och information om säkerheten kan ibland vara svårt att hitta på ett enkelt sätt.

Travel Safety Ratings är en modell för riskanalys med fokus på den internationella resenären. Huvudsyftet är att resenären ska få ett redskap för att avgöra hur osäkert ett land är och vad som är osäkert i landet. Travel Safety Ratings är utvecklad av myggfeber.se och är tillgänglig på hemsidan helt kostnadsfritt och där kan vem som helst se hur länderna är rankade.

Travel Safety Ratings är baserad på de viktigaste faktorerna som kan påverka säkerhetsläget för dig som resenär. Analysen bygger på faktorer som kriminalitet, terrorism, olyckor, katastrofer, sjukdomar, konfliktrisk och politisk osäkerhet.

Källa: myggfeber.se

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report