Tiden flyr fort

Fre 10 Sep, 2010 - 11:24

Foto: Mats Montner

Eftersom hotellchefen Maria Tullberg har ett stort intresse för ekologi serverades en festmeny med många inslag av naturnära primörer och ekologiskt vin. Helt rätt i tiden, men Ejnar Söder anknöt till sina egna barn, som för 30 år sedan var vegetarianer och satte det konceptet även på det då nyöppnade hotellet, som sedan dess också varit platsen för många dramatiska möten och konferenser kring flyget och SAS inte minst.

Då fanns ingenting mer än åkrar, älgar och skog runtomkring (okey då några flygplan också, vilse i skogen de med), idag ligger här en egen stad och företag från hela världen. Ejnar Söder påminde också om några goda ledarskapsråd ”synlig, vänlig och krävande”. Själv har han gått från smörgåsnisse till hotellkung och tillbaks till smörgåsnisse på familjens senaste hotell, Blue Hotel, på Lidingö.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

För den här ”lilla gruppen” Radisson Blu har det ju inte heller gått så pjåkigt. Så kan det gå när man öppnar hotell i skogen. Undrar om älgarna som brukade gå utanför restaurangen, som Ejnar Söder, berättade om, bor kvar?

Som en del av firandet anordnade hotellet en auktion till förmån för World Childhood Foundation. På Ebay har man kunnat bjuda på hotellpaket liksom på produkter och tjänster kopplade till hotellverksamheten. Tax-free shopping paket, bröllopspaket, familjerumspaket, Jensen madrasser och ett års städservice är några exempel på vad som auktionerats ut.

Hotelldirektör Maria Tullberg överlämnade checken på drygt 50 000 kronor till World Childhood Foundations generalsekreterare Mats Agurén.

– Att fira att det är 30-år sedan vi öppnade ger också anledning att reflektera över framtiden. Jag känner ett stort ansvar – och ett stort nöje – i att få fortsätta att utveckla det här fantastiska flygplatshotellet, säger Maria Tullberg, hotelldirektör på Radisson Blu Arlandia.

På bilden syns Rezidors nordiska kommunikationschef Angelica Montez de Oca med Mats Agurén och  Sara Hedlund (Rezidor).

Reportage: Mats Montner/ Jan Ohlsson

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report