Lös krokodil orsakade flygkrasch


Fre 22 Okt, 2010 - 16:53

En Let L-410 med krokodil i förgrunden

(Travel Report) Krokodilen hade smugglats ombord i en stor sportbag på en tjeckisk Let L-410 som flög inrikes från huvudstaden Kinshasa till Bandundu i Kongo.

Uppgifterna kommer från bland annat breakingtravelnews.com men har även andra medier. Krokodilen smet ut ur väskan och orsakade panik i kabinen. Passagerarna och flygvärdinnan rusade skräckslagna fram till cockpit vilket orsakade obalans i flygplanet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Brittiske kaptenen Chris Wilson, 39, och belgiske andrepiloten Danny Philemotte, 62, lyckades inte häva den plötsliga obalansen och planet störtade in i ett hus. Det hela inträffade just när flygplanet gick in för landning.

Olyckan ägde rum redan i slutet på augusti 2010 men fakta kring dramat har först nu kommit till allmän kännedom då den ende överlevande bara pratat med undersökningskommissionen som nyligen lämnat sin rapport.

 Tilläggas bör att krokodilen också överlevde kraschen. Som straff för sin gärning blev den halshuggen med en machete.

Mats Montner
mats@travelreport.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report