Bli inte blåst under semestern

Ons 29 dec, 2010 - 12:17

– Svenskar är tacksamma offer för bedragare utomlands. Många är godtrogna och litar blint på säljarna. Ofta hör besvikna resenärer av sig till Barnens Turistguide när de kommit hem och upptäckt att de blivit lurade, säger Johnny Åberg, journalist på webbplatsen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Vad ska du då tänka på som turist? Grundläggande kan sägas att du bör avstå från köp där kvalitén, priset eller försäljningsmetoden gör dig misstänksam. Är varan orimligt billig i jämförelse med priset i Sverige så kan du anta att den inte är äkta.

– Köp inte ”märkesvaror” som säljs på stranden, gator och torg. Det som verkar vara ett fynd kan i slutändan kosta mer än det smakar. I många länder är det olagligt att både sälja OCH köpa piratprylar, säger Johnny Åberg.

I Italien kan du få betala 10 000 euro om du äger en piratkopia. I Kina och andra länder riskerar du att bli stoppad på utresan om du har kopierat på dig.  Ursäkten att du ”inte visste” räcker inte långt. Förhör, dryga böter och risk att missa planet hem blir konsekvensen.

Läs hela artikeln med alla tipsen på: http://www.barnensturistguide.se/absolutenm/templates/?a=746&z=1

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report