Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

City Airline har under natten och dagen genomfört en omfattande teknisk felsökning utifrån flygplanstillverkarens (Embraer) underlag. Efter de svar felsökningen gav kommer tillverkarens rekommendationer nu att följas genom att man byter ut komponenter i kabintryckssystemet, bland annat en ventil som reglerar kabintrycket.

De utbytta komponenterna kommer sedan att sändas till Embraer för ytterligare teknisk undersökning och en detaljerad analys.

– Det som hände igår är naturligtvis oerhört allvarligt inte minst för de passagerare som fanns ombord. Därför var det angeläget för oss att genomföra den tekniska undersökningen så snabbt som möjligt, inte minst för att snabbt kunna informera passagerarna. Den tekniska undersökningen visar att det var en ventil i kabintryckssystemet som inte fungerade som den skulle och att piloterna agerade precis rätt i situationen när de snabbt gick ner på säker höjd, säger Jimmie Bergqvist, vd City Airline.

– Varför ventilen som reglerar kabintrycket inte fungerat får vi svar på när Embraer gjort sin tekniska analys. Vi kommer nu att återställa flygplanet och byta ut de berörda delarna för att sedan provflyga det för att säkerställa funktionen av kabintryckssystemet, säger Rune Aronsson, teknisk chef på City Airline.

De passagerare som efterfrågat information, och som varit tillgängliga, har informerats om resultatet av den tekniska felsökningen.

Källa: City Airline

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report