Rekordår för Billunds flygplats

Tis 4 Jan, 2011 - 17:15

Foto: Billund Airport

Billund Lufthavn ligger nära Legofabrikens hemstad Billund på Jylland. De flesta passagerare är boende i regionen som ska resa till andra länder men inrikestrafiken på flygplatsen är den trafikdel som ökat mest. Inrikestrafiken ökade med 38 procent.

Många flygningar går till kända charterdesitinationer i Sydeuropa men även reguljär linjetrafik har  fått större betydelse. Detta är enligt norska reiselivsavisen.no till stor del flygbolaget Norwegians förtjänst sedan bolaget öppnat en linje mellan Oslo och Billund.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Även Cimber Sterling som har sin Hub på Billund och Ryanair har bidragit till ökningen. Andra flygbolag som flyger till Billund med koden BLL är Air Baltic, Air Berlin, Lufthansa, Malmö Aviation, SAS och en rad andra.
Billund slog 2010 passagerarekord både månadsvis, veckovis och dagsvis och hade det inte varit för  askmolnskrisen hade man haft ännu högre siffror.

En del passagerare är besökare till Legoland som ligger alldeles intill. Företaget Lego sålde 70 procent av Legoland till amerikanska Blackstone Group under en företagsrekonstruktion 2005. Blackstone Group är ett riskksapital bolag som är storägare i en rad andra företag, bland annat Universal Studios Parks och Hilton Hotels Corporation.

Mats Montner
mats@travelreport.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report