Temadag Turism & Hållbar utveckling

Tor 27 jan, 2011 - 8:37

Foto: Mats Montner

Temadagen är en blandning av inspirerande föredrag, diskussioner och frågestunder om eko- och hållbar turism, både nationellt och internationellt. Moderator är Jennie Dielemans, journalist och författare till boken Välkommen till paradiset.

– Det är hög tid att hållbarhet på riktigt letar sig in i vårt resande och jag tycker därför att det här är ett grymt initiativ”, säger Jennie Dielemans.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Initiativtagare till temadagen är Fair Travel tillsammans med Frans Schartaus Handelsinstitut och Travel Academy. Bland deltagande aktörer märks, förutom Västsvenska Turistrådet, Apollo, Quality Hotel, Ekoturismföreningen, Äventyrsresor, Malmö Aviation och Vagabond, som alla delar med sig av idéer och praktiskt arbete runt miljö- och hållbarhetsfrågor under dagen.

Ur programmet
Vad kan vi göra åt flygets klimatpåverkan?
Tar resebranschens sitt ansvar?
Behövs certifiering av ansvarsfull turism?
Fördelas turismens intäkter rättvist? 

Västsvenska Turistrådets medverkan i temadagen
Anna Martinez och Johanna Zuhr, Västsvenska Turistrådet, kommer prata om hur företagare kan arbeta och verka för en hållbar turism samt diskutera huruvida svensk turisms offensiva strategi är hållbar.

Anna Martinez är specialutbildad inom eko- och hållbar tursim i Australien samt har arbetat med rådgivning inom ekoturism till turismföretag. Hon sitter i styrelsen för Svenska Ekoturismföreningen och driver, tillsammans med Johanna Zuhr, arbetet med framtagningen av strategi för hållbarturism för Västsverige.

Johanna Zuhr är utbildad inom kulturturism och marknadsföring samt internationell kulturturism i Nya Zeeland och har arbetat inom ekoturism och kommunitärturism i Ecuador för att främja en hållbar utveckling hos naturbefolkningen.

 

SENASTE NYTT

ANNONS: