Foto: The Rezidor Hotel Group

Ingen har väl kunnat undgå detta hotell och kongresscenters entré i Stockholms stadsbild. Antingen älskar man eller hatar denna byggnad som påminner om ett jätteplockepinn i storm. Själva hotellet ligger i anslutning till kongresscentret och är en 16 våningar hög byggnad med heltäckade glasfasad som samtidigt fungerar som solceller. Ett modernt affärshotell som har Stockholms bästa utsikt, över Riddarfjärden.

Vi kan meddela att ingången ligger på en liten tvärgata mellan centralstationen (övre plan) och nya trendkrogen The Griffins. Adress: Nils Ericsons Plan 4.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Design/ljussättning: Nordisk och avskalad med fina ljusa träslag. Arkitektbyrån White har ritat hotellet och Londonbaserade RPW Design står för inredningen.

Tina Travel (TT): Fräscht affärshotell med genomtänkt ljussättning. Dock i det alltför avskalade laget för mig.
Report Rick (RR): Visserligen kan jag gilla kreativ ren design men detta sticker inte ut och jag föredrar nog egentligen mer klassisk stil på hotell. Kongresscentret imponerar dock och är ett landmärke med sin arkitektur.

Intryck/städning:
TT: Superfräscht, förstås. Hotellet är nyöppnat.
RR: Håller med. Imponerande ljussättning i rummet som är oklanderligt nordiskt utan att sticka ut. Rummet kanske lite litet i den här kategorin.

Säng: Sängen är av märket Hilding Anders. Lakan: Bomullsatin. Kuddar: äkta fjäder, syntetkudde finns i skåpet.
TT: Sängen och lakanen är i det närmaste perfekta, dock gillar jag inte att kuddarna är fyllda med äkta fjädrar, föredrar syntet. En syntetkudde fanns på rummet.
RR: Kanonskön säng med med alpkänsla men som dunallergiker mår jag inte bra av kuddarna. Saknade filt.

Rumsteknik: Teve, gratis film i business class-rummen.
TT: Lätt och enkelt att använda och förstå. Vilket jag uppskattar, ofta tar det alldeles för mycket tid i anspråk att förstå rumsteknik.
RR: Tekniken fungerar som den ska men TV:n kunde varit större. Lite svårt att först begripa sig på den avancerade belysningen men det kändes att man arbetat extra med ljussättningen som imponerade. Gratis välfungerande Internet är ett plus. AC och värme fungerade perfekt. Strykutrustning och kassaskåp.

Lugn och ro: Knäpptyst trots massor av bilar nedanför på gator och motorleder.

Frukost:
TT: Väl tilltagen frukostbuffé med varmt och kallt där nästan allt finns, men jag saknar omelett à al minute.
RR: Är inte så petig när det gäller frukost och här fanns då allt jag behövde.

Personal:
TT: Väldigt uppmärksam och hjälpsam.
RR: Serviceinställningen var det verkligen inget fel på.

Badrum:
TT: Här finns Radissons egna linje som doftar citrus, fräscht. Kranarna är hyfsat lätta att använda och förstå. Tandborste och rakhyvlar finns att få på förfrågan.
RR: Litet men med snygg design. Dåligt tryck i duschen och det skvätte ut på golvet. Stort plus för golvvärmen. Mitt rum hade endast dusch så vad skulle jag med badsalt till. Annars stort utbud i form av schampo, krämer, tops och nagelfil.

Läge:
TT: Superläge. Mitt i smeten. Se till att boka rum med utsikt mot Riddarfjärden, utsikten är hotellets största förtjänst.
RR: Den hela glasväggen med utsikt över stadshuset och staden tog andan ur mig.

Restauranger:
RBG Bar och Grill.

TT: Fräscht, tillrättalagd, varje tillbehör och rätt är separerad. Detta innebär att du själv kan skapa i det närmaste oändliga kombinationer. Små tilltugg, enklare rätter eller lite mer storstilat. Jag föreställer mig att i princip vem som helst kan hitta något på menyn som fungerar. Denna meny förargar ingen men gör heller inte någon fullkomligt lycklig.
RR: Trivsamt men lite för konceptmässigt för mig. Plus för den trevlige franske kocken från Bordeaux som man får hoppas kommer erbjuda dagens franska specialitet framöver. Skönt att det inte var alltför anspråksfullt men lite kal inredning för min smak.

Roomservice: 24/7
TT: Jag prövade att beställa upp en Ceacarsallad kl. 02.00, den kom upp 15 minuter senare. Bra roomservice med andra ord.
RR: Bra meny med möjlighet att få upp en rejäl svensk räkmacka (med handskalade räkor) och en kall öl hela natten. Sedan fanns det Nespressomaskin och vattenkokare på rummet samt godkänd minibar. Ismaskin utanför dörren.

Prisbild: Rummen kostar cirka 2200 och uppåt. Restaurang och bar håller hyfsade priser.

Prisvärt: Ja det är det definitivt, specieltt om man får rum med utsikt mot Riddarfjärden.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report