Foto: Mats Montner

Samtidigt anger en miljon svenskar att den starka kronkursen är en pådrivande faktor för att resa utomlands. Allt enligt en undersökning från FOREX Bank där svenska folket tillfrågats om sina resplaner för 2011.

Den gångna vintern har enligt SMHI varit den kallaste på 100 år och det har påverkat svenskarnas resplaner, 1,5 miljoner svenskar prioriterar nu solsemester högre under 2011 och fyra av tio planerar att resa mer under 2011 än de gjorde under 2010.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Undersökningen visar att kvinnor längtar ännu mer till solen än män – 18 procent av kvinnorna planerar fler solsemestrar mot 16 procent av männen.  Resultaten visar även på lokala skillnader; 23 procent av göteborgarna tycker att den snörika vintern gjort det mer prioriterat med solsemester, medan 17 procent av stockholmarna säger att vintern fått dem att längta till varmare breddgrader.

– Undersökningen visar även att den starka kronan gör att svenskarna ser sig om efter resor till varmare breddgrader. En miljon svenskar (12 procent) anser att kronkursen öppnat upp möjligheten för fler utlandsresor, säger Viveca Mellberg, Marknadschef på FOREX Bank i ett pressmeddelande.

I FOREX Banks egen statistik över växlingsvolymerna är det tydligt att många svenskar valde att resa till solen redan i februari. Thailändska baht var den tredje vanligaste valutan, efter euro och dollar men före brittiska pund, medan sydafrikanska rand kom på nionde plats.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report