Bohuslän antar nya utmaningar

Tis 22 mar, 2011 - 16:25

Foto: Mats Montner

En stor fyr sätter Bohuslän på TUR-kartan.  Dessutom görs för första gången någonsin ett gemensamt magasin – ”Inbjudan till Bohuslän”

– Vi kände att det var dags att förnya oss lite säger Helena Henriksson från Uddevalla Turistbyrå, apropå den nya monterdesignen. – Vi har fått hjälp med designen och tror att det kommer bli ett verkligt lyft. Fyren ger oss mer utrymme på höjden och en riktigt snygg inramning. Vi kommer att fortsätta samarbeta med hela Bohuslän och marknadsföra oss tillsammans som en destination, fortsätter Helena. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det nya Bohuslän-magasinet ”Inbjudan till Bohuslän” lanseras och släpps på TUR-mässan och det är ett två-språkigt inspirations-magasin (sv-eng). Bohusläns turistorganisationer är ansvariga utgivare.  

– Det är första gången som vi gör en gemensam turistbroschyr för Bohuslän men vi kände att det verkligen fanns ett behov av det, säger projektledaren Ann Haraldsson från Södra Bohuslän Turism. Många har efterfrågat den här typen av trycksak och vi är otroligt stolta över det fina resultatet, säger Ann.

De medverkande kommunerna är: Öckerö, Tjörn, Orust, Kungälv, Stenungsund, Uddevalla, Munkedal, Sotenäs, Lysekil, Tanum och Strömstad.

Evert Taubepris
Nu instiftas ett helt nytt pris i Evert Taubes namn. Priset kommer att presenteras på TUR-mässan i Göteborg torsdagen den 24 mars. På plats kommer representanter att finnas från Orusts Sparbank, Orust kommun, Taubespelen på Orust och Södra Bohusläns Turism AB.

Det blir presentation av tankarna kring varför priset instiftas, prissumma, jury och när första pristagaren tillkännages. Prissumman är den högsta i Sverige av priser gällande Taube.

Dag:  Torsdagen den 24 mars klockan 11:00

Plats:  Bohusläns monter TUR mässan, Göteborg. Monter FO3:22  på andra våningen., titta efter den fyra meter höga fyren.

SENASTE NYTT

ANNONS: