Foto: Mats Montner

Med en turismomsättning i snitt på 1000 kr/besökare (källa Markör) blir det ett betydande tillskott för Stockholms turismomsättning, dryg 1,5 miljarder kronor årligen. Nästa riktigt stora evenemang som kommer att ge klirr i kassan för Stockholm är när staden står värd för Ishockey VM 2012-13. Världens största årliga vinterevenemang kommer till Stockholm!

I år är man på plats tillsammans med IIHF World Championship och ställer ut i Stockholms monter F01:60. Kom och träffa bland annat Christer Englund, ordförande Svenska Ishockeyförbundet och Stockholm Globe Arenas VD Ninna Engberg.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ovanligt stark konsertsommar i Stockholm
Stockholm får ett nytt festivalområde i sommar – när rockfestivalen Sonisphere kommer till Stockholm 9 juli i år förvandlas Globenområdet till Globe Arenas Open Air. Rockfantaster kommer att få se sina idoler spela på Söderstadion och från en särskild utomhusscen som byggs upp på torget mellan Hovet och Ericsson Globe.

Det blir en kanonsommar för konserter i Stockholm i år, då flera internationella artister kommer till huvudstaden. Sade, Linkin Park, Dolly Parton, Roger Waters och Eric Clapton är några av de artister som är ute på Europaturné i sommar. Och stand-up kungen Jerry Seinfeld fyller Ericsson Globe i juni. Sommaren som tidigare har varit en lågsäsong för stora arenakonserter, har nu utvecklats till högsäsong.

SkyView – nu etablerad som en toppattraktion för turister i Stockholm
Globenområdet utvecklas mot en allt tydligare året-runt-destination för upplevelser, nöje och underhållning. För drygt ett år sedan fick Stockholm en ny turistattraktion då SkyView gondolerna på Ericsson Globe invigdes.  Första året åkte drygt 160 000 personer SkyView och redan nu är trycket stort inför våren och sommaren.  Läs mer och ladda ner högupplösta bilder på www.globearenas.se/skyview

Stockholmsarenan växer fram
I september 2010 gick startskottet för bygget av nya Stockholmsarenan. Nu är västra läktaren rest och sakta men säkert tar den nya arenan plats i Globenområdet, granne med Ericsson Globe. Stockholmsarenan byggs av Stockholms Stad och kommer att drivas av Stockholm Globe Arenas. Det är en multifunktionsarena med skjutbart tak och plats för 30 000 åskådare (40 000 för konsert). Stockholmsarenan ersätter Söderstadion och första evenemanget kommer att äga rum våren 2013.

Den nya arenan innebär att den totala publikkapaciteten i Globenområdet går från 44 400 till cirka 75 000.  Prognosen är att drygt 2 miljoner besökaren årligen kommer att gå på evenemang i arenorna. Det gör att Globenområdet blir Norra Europas största och mest flexibla evenemangsområde.

SENASTE NYTT

ANNONS: