Foto: VisitBritain

Pundet har inte varit så billigt på 14 år, hos Forex betalar man idag 10,58 kr** och med stundande prinsbröllop och mindre än 500 dagar kvar till invigningen av London 2012 spår turistbyrån att den positiva utvecklingen kommer att fortsätta.

– Vi har en fantastisk tid framför oss med kungligt bröllop i vår och olympiad nästa år. Vi hoppas så klart att den ökade uppmärksamheten kring vårt land också leder till ett ökat intresse att resa hit, både på kort och lång sikt, säger Gary Robson, Nordenchef och Europeisk marknadschef, VisitBritain.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Brittiska sevärdheter med kunglig anknytning genererar 500 miljoner pund varje år. Det brittiska prinsbröllopet i Westminster Abbey den 29 april förväntas locka 600,000 extra besökare till London den dagen och ge en ökad omsättning på 30-50 miljoner pund.

Elektronikprodukter och brittiska märkeskläder är extra prisvärt för tillfället, liksom böcker och barnkläder, som dessutom är momsbefriade.

Storbritannien är ett av de länder som just nu ger mest valuta för pengarna, oavsett om du reser för shoppingen, kulturen, musikalerna, sporten eller sevärdheternas skull.

– Svenskar har en nära relation till Storbritannien och den brittiska kulturen. Undersökningar visar att svenskar till och med ser landet som en del av Skandinavien snarare än Europa, berättar Gary Robson.

– Storbritannien står för tradition och cutting edge på samma gång. Oavsett om du söker storstadspuls, landsbygd, historia eller det senaste inom det senaste, så hittar du det här.

Det är dessutom enkelt att resa till Storbritannien. Flygbolagen pressar priserna och utökar ständigt antalet destinationer. Därför får svenskarna många prisvärda resealternativ att välja mellan. Norwegian och British Airways har nyligen startat nya flyglinjer från bland annat Göteborg till London och Edinburgh. 
 
2010 besökte drygt 740,000 svenskar Storbritannien. VisitBritain får löpande statistik från den sk IPS, International Passenger Survey. Pundet har inte varit så billigt på 14 år, hos Forex betalar man idag 10,58 kr (2001-03-22).
Motsvarande pris 2010 var 11,35 och 2009 var priset 12,22. Rekordnoteringen under den senaste tioårsperioden nåddes 2002 då ett pund kostade 15,11 kronor.

SENASTE NYTT

ANNONS: