Alcudia, Mallorca, Foto: Christer Engstr

Det uppger de 10 872 personer som deltog i Vings undersökning Resepanelen. Vings Resepanel har sagt sitt när det gäller planeringen av sommarens semesterresor. 55 procent av de som deltagit svarar att de har bokat eller ska boka resa till sommaren.

Efter den långa och kalla vintern längtar man bort till sol och värme. Vi kan se att många bokar sin resa nu, men mycket hänger på hur vädret blir och 45 procent av de tillfrågade har svarat att de garanterat bokar resa om vädret i Sverige sviker, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

På frågan om vart man helst vill åka i sommar är Mallorca i topp.

Topp 5-lista dit svenskar helst vill åka i sommar (högst tre svarsalternativ/person):
Mallorca  27 procent
Kreta  22 procent
Kroatien  20 procent
Cypern  16 procent
Turkiet  15 procent

Att de klassiska resmålen är i topp är ingen slump. Hela 82 procent av de tillfrågade svarar att de återvänt till samma resmål som de besökt tidigare. Av dessa har 54 procent återvänt 1-3 gånger och övriga 4 gånger eller mer. Det beror främst på att det är ett favoritresmål och för att det alltid finns något nytt att upptäcka. Att resa tillbaka till samma hotell är inte heller ovanligt och 54 procent av de tillfrågade uppger att de gjort det.

Att kunderna reser tillbaka till resmål och hotell de tidigare varit till är det bästa betyget Ving kan få. Vi vet att våra kunder prioriterar boendet på semestern. Därför är det heller inte konstigt att många reser tillbaka då de hittat en favorit. Hotellets läge är i topp över varför man vill tillbaka, avslutar Magdalena Öhrn.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report