Foto: Wikimedia Commons - Elke Wetzig

Art Cologne är världens äldsta konstmässa för modern och samtida konst. Här samlas i år 200 ledande internationella gallerier för att visa upp noga utvalda objekt från 1900- och 2000-talets bästa konstnärer. Från Sverige medverkar gallerierna Lars Bohman, Milliken och Wetterling Gallery.

Precis som tidigare år finns det även delar av mässan som särskilt fokuserar på nya unga gallerier och nya spännande konstnärer. I ”New positions” har i år 20 unga lovande konstnärer valts ut och fått eget utrymme att visa upp sin konst. En vinnare utses och premieras med ett specialpris vid en prisutdelning den 15 april.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Avdelningen ”New contemporaries” är tänkt att ge nya oetablerade gallerier som satsar på framtida konst en plattform att presentera sina konstnärer för en internationell publik. 40 gallerier har valts ut av styrelsen och genom åren har det visat sig att besöken i just dessa avdelningar är väl värda när det gäller att hitta kommande stjärnor.

För den som vill vara först på plats för att kunna välja det bästa finns möjlighet att köpa biljetter redan till vernissagen den 12 april. De biljetterna är dyrare men då har man å andra sidan första tjing på godbitarna. Med lågprisflygbolaget Germanwings är den berömda konstmässan bara två timmar ifrån Arlanda och har man sparat pengar på billiga flygbiljetter med Germanwings så kan man ha råd till extravagansen.

För mer information om konstmässan besök: www.artcologne.com

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report