[/caption]Idén till hemsidan shoutsafe.com fick grundaren John Scott som en följd av tsunamin 2004. Han befanns sig då på semester i Sri Lanka. I dagarna efter tsunamin, försökte vänner och familjen hårt för att komma i kontakt med honom och hanns familj. Scott tillbringade mycket tid åt att försäkra dem att man var OK.

Detta gav honom idén att starta en webbplats för att kommunicera med vänner och familj i händelse av en katastrof, olycka, eller andra omvälvande händelser. Katastrofer bryr sig inte om du är hemma, reser i affärer eller på semester. Med ett konto på Shoutsafe kan du skicka meddelanden till vänner och familj snabbt och enkelt.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Genom att använda bloggfunktionen på Shoutsafe kan man hålla alla informerade om ramsteg och upplevelser på en dag-för-dag basis. Detta kan vara bra vid en lång semester eller arbete utomlands. Kan man inte ansluta till Internet från den plats man befinner sig, kan även skicka meddelanden och uppdatera sin blogg genom att skicka sms till Shoutsafe. Man kan också genom Shoutsafe använda en sk betrodd kontakt som kan uppdatera ens information om man inte själv kan det.

Senaste nytt
Hemsidan hålls också uppdaterad med de senaste nyheterna i en rad ämnen som kan vara relaterade till krissituationer i olika länder. Man hämtar information från ABC, BBC, WikiNews och andra källor.
Naturkatastrofer
Större naturkatastrofer inträffar oftare än de flesta förväntar sig, och kan slå var som helst, när som helst. På senare tid har ett antal stora naturkatastrofer ägt rum, runt om i världen. Dessutom inträffar mindre katastrofer regelbundet.

Katastrofer orsakade av människan
Katastrofer orsakade av människor kan vara kärnkraftkatastrofer, bombdåd, uppror och demonstrationer med mera.  

Olyckor vid vandring, skidåkning och friluftsliv
Mindre skrämmande, men lika viktiga, är förmågan att låta folk veta vart du ska och när du planerar att återvända om du är ute vandring, skidåkning eller gör andra utomhusaktiviteter. Man kan använda Shoutsafe konto för att ställa in tidsbestämda budskap. Detta gör att om du inte meddelar dig vid en viss bestämd tid/datum vet anhöriga att något hänt. Man kan också lägga ut en aktivitetsplan eller färdbeskrivning och ansluta till Google Maps så man vet var en person varit och vart man ska härnäst.

Mats Montner
mats@travelreport.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report