Foto: Wikimedia Commons - Dag Lindgren

– Västerbotten är på väg att ta positionen som gateway i norra Sverige för gäster från tysktalande länder, säger Thomas Carlsson, länsturistchef.

Planet från Zürich följdes i söndags av ett nytt charterplan: då från Hamburg. Och så fortsätter det varje fredag och söndag till mitten av augusti. Bokningarna har mer än fördubblats på Hamburgflyget sedan 2010 och framtiden för linjen ser ljus ut. 10-15 researrangörer i Schweiz, Tyskland och Österrike säljer Västerbottens utbud och fler är på gång.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Tack vare samarbetet med de utländska researrangörerna är vi i princip redan gateway för norra Sverige för tysktalande länder under sommaren, säger Thomas Carlsson.

Volymtillväxten i år från Hamburg är anmärkningsvärd. Den stora efterfrågan innebär troligen att rotationerna – antalet veckor som charterserien pågår – kommer att bli fler inför sommarsäsongen 2012.

VästerbottensTurisms samarbete med researrangörer som säljer produkter i Schweiz och Tyskland och som samtidigt arrangerar charterflyg är nu inne på sitt femte år. Umeå och Västerbottens län är i dag etablerad som nod för charterflyg från dessa marknader och alltfler researrangörer producerar nu sina resepaket utifrån Umeå som ankomst- och avreseort.

Paketen innehåller bland annat rundresor med bil till förbokade hotell och i vissa sammanhang även förbokade aktiviteter. En del paket är gruppresor med buss och alltfler gäster väljer att stanna hela veckan på en och samma plats och anläggning.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report