Foto: Lasse Modin / Swedavia

Utsläpp av koldioxid från vägtrafik till och från Stockholm Arlanda Airport utgör en allt större del av det utsläppstak som flygplatsen verkar inom. Idag står denna vägtrafik för 51 procent av de utsläpp som utsläppstaket inbegriper. Från och med den 1 juli kommer därför endast taxifordon som är registrerade som miljöbilar tillåtas att hämta resenärer vid Stockholm Arlanda Airport.

– Det här är ett av många initiativ vi genomför för att kontinuerligt minska flygets inverkan på miljön. Nu stärks vår redan framgångsrika prioritering av miljöbilar vilket gynnar hela stockholmregionen, säger Kerstin Lindberg Göransson, flygplatschef Stockholm Arlanda Airport.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Beslutet om att Stockholm Arlanda Airport från och med den 1 juli 2011 inför dessa bestämmelser är sedan länge kommunicerat till berörda intressenter. Idag utgörs 80 procent av de taxifordon som trafikerar flygplatsen av miljöbilar. De fordon som är byggda med fast ramp för transport av rörelsehindrade är undantagna beslutet liksom de fordon som är registrerade för persontransport av 5 – 8 passagerare. De senare ska dock erlägga en miljöavgift.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report