Besöksrekord i Astrid Lindgrens Värld

Fre 1 jul, 2011 - 15:45

Foto: Astrid Lindgrens V

Siffrorna innebär en ökning med 4 procent mot tidigare rekordet för juni månad från sommaren 2008. Tillväxtverket rapport ”Fakta om Svensk Turism” och näringsministerns uttalande om att besöksnäringen i Sverige har en stark tillväxt och att turister strömmar till som aldrig förr stämmer väldigt väl.

I Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby bekräftas det tydligt i år, årets stora nyhet är den nya Mattisskogen som är ett firande av 30 – års jubileet av boken om Ronja Rövardotter. Satsningen som öppnade i mitten på juni är en av anledningarna till att det i juni månad kom fler människor än någonsin till Vimmerby, födelseorten för den världsberömda författarinnan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

85 751 personer har under juni passerat grindar för att uppleva platsen där Astrid Lindgrens sagor blir verklighet. Teaterparken i Vimmerby, Småland satte därmed ett nytt prydligt publikrekord för besökare för juni, det tidigare rekord för juni månad från 2008 löd på 82 743 besökare. Inte nog med det, sedan öppningen av årets säsong har 11 procent fler besökt parken än samma period 2007 som är parkens rekordår för en hel säsong.

– Fantastiskt roligt att få ett sådant kvitto från gästerna på att vårt fokus på värdskap och kvalitet uppskattas, en känsla av att allt är på riktigt och sker i stunden har väglett vår utveckling de senaste åren, något våra gäster verkligen visat att de tycker om. Uppmärksamheten kring att vi tar mat på allvar genom vår satsning på riktigt lagad mat från lokala producenter har varit stor och är säkert också en bidragande orsak till publiktillströmningen, inte minst ser vi det i ökningar på samtliga restauranger i parken, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld i ett pressmeddelande.

Bokningsläget i företaget för juli och framför allt för augusti indikerar på att rekordintresset kommer att hålla i sig till parken stänger för säsongen den 28 augusti.

– Att vi dessutom har öppet fredag – söndag alla helger i september där även Ronja kommer att vara med för första gången och att vår satsning på det svenska höstlovet vecka 44, år för år vuxit sig större gör att vi ser fram emot en riktigt bra säsong, det kan till och med bli frågan om ett rekord år, avslutar Mikael Ahlerup.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report