Foto: Mats Montner, Travel Report

Vid årets ÅF Offshore Race utmanar trimaranerna det tidigare rekordet på tävlingens nya bana som för första gången har sin start inne i centrala Stockholm. 60-fots trimaranen Samsung Challenge får inför ÅF Offshore Race sällskap av den nya MOD70-trimaranen Race For Water från Frankrike.

– Vi följer med spänning utvecklingen av trimaranerna Samsung Challenge och Race For Water samtidigt som vi för diskussioner om hur vi i framtiden kan utveckla samarbetet, säger Marcus Josefsson, Hotellchef på Nobis Hotel i ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Whyshore som ansvarar för projektledningen av Samsung Challange har bland annat som ambition att göra Stockholm till ett stop-over i den framtida MOD70 European Tour som går av stapeln för första gången under 2012 och att detta ska bli ett återkommande stop varje år framöver. Läs mer om MOD70 European Tour här. http://www.multionedesign.com/en/program/european-tour.html.

Nobis Hotel vill med sitt samarbete erbjuda boende till både åskådare och besättning. För den som vill avnjuta traditionell italiensk mat, tilltugg eller något från den ständigt uppdaterade drinklistan har Nobis Hotel alternativen; italienska restaurangen Caina, bistron, loungen och prisbelönta Guldbaren.

Starten för ÅF Offshore går den 6 juli kl. 11.00. Mellan 3-6 juli  ligger Samsung Challenge och Race For Water sida vid sida hos Visit Skärgården på Kajplats 18 på Strandvägen i Stockholm.

Om Samsung Challenge
60-fots trimaranen Samsung Challenge är Skandinaviens snabbaste segelbåt och har en toppfart på osannolika 43,2 knop. Båten är 18 x 18 meter, har en mast på ca 30 meter och väger ca 5 ton.

Om Whyshore
Whyshore Yachting & Marketing är ett företag inom sports marketing för kommersiella projekt med sponsring, partnerstrukturering och sportfrämjande event, som specialiserar sig på global och regional nivå. Whyshore ansvarar för projektledning av Samsung Challenge.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report