Foto: Mats Montner

Försäljningen innebär att Home Properties fortsätter sin strategiska renodling av fastighetsportföljen till att bara äga fastigheter som drivs av Nordic Choice Hotels. Renodlingen innebär att både Home Properties och Nordic Choice Hotels kan optimera sina driftsresultat genom koncentration av resurser till de gemensamma anläggningarna.

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 600 MSEK och likvideffekten till cirka 265 MSEK. Köparen tillträder fastigheten den 1 september 2011. Fastigheten uppfördes 1912 och är på drygt 6 300 kvadratmeter fördelat på 152 rum varav 19 är inhyrda.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Den här affären gör genom sin renodling av fastighetsbeståndet och starka kassaflöde att Home Properties ytterligare förstärker sin finansiella ställning och resurser till nya förvärv. Den ger oss dessutom en unik möjlighet att i framtiden och med egna resurser finansiera större förvärv av hotellfastigheter. Vidare visar affären på styrkan i samarbetet mellan Home Properties och Nordic Choice Hotels, säger Petter A. Stordalen ägare och styrelseordförande i Home Properties iu ett pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report