Europa har världens dyraste hotell

Tis 13 Sep, 2011 - 15:34

Foto: Mats Montner

Världens dyraste hotellpriser just nu finns i Rom, Zürich och Paris. Nio av de tio dyraste städerna för att bo på hotell i finns i Europa. Stockholm hamnar på 9:e plats.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

American Express Business Travel har genomfört sin årliga analys av hotellpriserna runt om världen. Den visar att resenärer bör se upp för stigande hotellpriser i storstäder i Europa. En natt på hotell i Rom (som i genomsnitt kostar 487 USD), Zürich (483 USD) och Paris (451 USD) hamnade på topp i år. Medan i städer som New York (317 USD) och Tokyo (285 USD), som traditionellt anses vara dyra, blev hotellnotan billigare än i flera europeiska storstäder. Kontrasten var också stark mellan Stockholm (351 USD) som fick en plats i topp 10, och Köpenhamn (252 USD) som hade en mycket lägre genomsnittskostnad.

̶  Studien visar att hotellkostnaderna stiger och det påverkar förstås affärsresenärerna.  Men det finns möjligheter för företagen att utveckla en bra resestrategi och effektivisera resepolicyn för sina medarbetare. Företagen behöver inte bara acceptera fortsatta prisökningar, säger Kaveh Atrak, VD för American Express Business Travel AB.

Om undersökningen
Studien tittade på genomsnittliga hotellpriser per natt i olika prisklasser i städer runt hela världen. Undersökningen gjordes i mars 2011. Listan visar resultaten för de viktigaste städerna i bokstavsordning. Priserna är genomsnittspriser för affärshotell.

 

Amsterdam 289 USD London 353 USD
Aten 360 USD Los Angeles 181 USD
Bangkok 204 USD Madrid 274 USD
Barcelona 328 USD Melbourne 257 USD
Bogota 205 USD Milan 430 USD
Bryssels 267 USD Munich 247 USD
Buenos Aires 197 USD New York 317 USD
Köpenhamn 252 USD Paris 451 USD
Dublin 198 USD Rom 487 USD
Florence 343 USD Sao Paolo 252 USD
Frankfurt 249 USD Stockholm 351 USD
Genève 368 USD Tokyo 285 USD
Hong Kong 377 USD Zürich 483 USD

 

Rapporten och prognoserna kan beställas i sin helhet
Business Travel Monitor kan beställas av den som abonnerar på eXpertinsights, American Express Business Travels Global Advisory Services forskningstjänst. Beställningar av rapporten eller abonnemang av tjänsten eXpertinsight kan göras genom att besöka www.businesstravelconneXion.com.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report