Travel Report får ny chefredaktör

Mån 3 okt, 2011 - 11:22

Travel Report genomgår spännande förändringar just nu. I dagens tuffa affärsklimat är förutsättningarna för en tidning desamma som för en hemsida: den blir aldrig klar. Ständiga förbättringar genomförs för att tilltala fler läsare, fler annonsörer och fler duktiga medarbetare. Jag tror att det är en bra inställning, ”på rullande stenar växer ingen mossa”, brukar man ju säga. Därför jobbar vi till exempel hela tiden med att göra Travel Report på webben ännu snabbare, bättre, rappare.

Papperstidningen kan inte konkurrera med de allra mest dagsfärska nyheterna. Där vill jag nu rikta blicken ännu mer framåt: vilka idéer och skeenden kommer att prägla de kommande åren i resebranschen? Vad händer om fem eller tio år? Förmodligen saker som ingen hade kunnat ana. Det är vårt jobb som självpåtagna branschföreträdare att ta reda på vilka mekanismer som påverkar hur, vart och varför människor reser – både idag och i framtiden. Vi kommer att prata med er i branschen i större utsträckning. Vilka trender lyser starkast?

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Vad kan då jag tillföra? Ställa nya frågor, presentera nya tankegångar, öppna nya dörrar kanske? Framför allt vet jag vilken typ av tidning jag vill göra: en orädd, snygg, tankeväckande och underhållande publikation som aldrig kompromissar med kvaliteten. En tidning som man vill spara och läsa igen. Förhoppningsvis lär vi oss alla någonting nytt av varje nummer, varje artikel. Det kan också räcka som motivation.

Hoppas ni hänger med, för nu kör vi ganska fort framåt. Travel Report kommer att slipa och vässa både form och innehåll under de kommande månaderna – precis som våra syskontidningar inom Travel Media. Håll ögonen öppna.

Christian von Essen

Christian von Essen tillträder som ny redaktör för Travel Report från och med oktober.

Christian von Essen driver sedan 2007 resesajten Resekoll.se. De senaste sex åren har han även frilansat som redaktör, skribent, formgivare och konsult. 2010 blev han invald som sekreterare i styrelsen för föreningen Sveriges Turistjournalister.

SENASTE NYTT

ANNONS: