Foto: Wikimedia Commons

Avsnitt sju av Lotties Värld är ute: Inspelningen gjordes 3-6 oktober. Programmet visar Egyptens Rödahavskust efter revolutionen, ur turistperspektiv.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Christian Andersson på Colona Divers har bott i Egypten i tio år. Han är en av många medverkande i programmet och kommenterar läget i ett pressmeddelande från Fritidsresor:
– Här i turistorterna vid Röda Havet är det lika lugnt som vanligt, förutom att egyptierna är gladare och öppnare med vad det tycker.
– Fler borde åka ner och se efter själva, prova snorklingen och se hur mycket semester man får för pengarna. Turismen är en viktig inkomstkälla för enormt många egyptier. Alla resenärer tas emot med stor värme.

Bokningarna till Egypten ligger totalt sett fortfarande efter fjolårets. Dock ökar intresset successivt vecka för vecka:
– Under de senaste veckorna har vi sålt nästan lika många Egyptenresor som under samma period förra året. Klimatmässigt är Egypten vårt solsäkraste resmål – lägg dessutom till snorklingen, vänligheten, alla vattenland och hotellstandarden så önskar jag att fler skulle våga prova landet, säger Fritidsresors Sverigechef Bassam el Mattar i pressmeddelandet.

För Egyptenfantasten Lottie Knutson var det nypremiär till landet efter revolutionen:
– Jag har förstås också påverkats av TV-bilderna från Kairo. Därför var det en lättnad och glädje att återupptäcka Röda Havet, klimatet och vänligheten. Förhoppningsvis kan jag förmedla lite av reslusten i programmet.

Om Lotties Värd:
Lotties Värld är en serie om tio webb-tv-program med Lottie Knutson som programledare. Resor och möten med kända gäster som älskar att resa varvas med resereportage och tips. Produktion: Filmriding & Company AB.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report