Så fixar du billigaste höstlovsresan

Tor 20 okt, 2011 - 8:44

Foto: Mats Montner

Det är bara några veckor kvar till höstlovet och många resor är redan slutsålda. Men det går att fynda med tips från jämförelsesajten Reseguiden.se.

– Det går att hitta billiga resor om man vet var och hur man ska leta, säger Michael Blaxland, vd på Reseguiden.se.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Under vecka 42-44 är det höstlov och tusentals familjer använder ledigheten till att resa utomlands. Men priserna rusar ofta i höjden när så många reser samtidigt.

– Vi har sammanställt några tips som är svåra att känna till om man inte jobbar i resebranschen, säger Michael Blaxland.

Här är reseproffsens fyra bästa knep för en billig höstlovsresa

1. Leta priser på nätet
De bästa priserna hittar du om du letar på nätet. Ju mer tid du ägnar åt att leta desto fler fynd kan du hitta, du sparar mycket tid genom att använda jämförelsesajter, så som Reseguiden.se. Då kan du söka resor hos flera hundra resesajter på ett och samma ställe. Priser på både flyg och hotell ändrar sig snabbt, därför är det bra att dela upp sökandet på flera dagar och under olika tider på dygnet.

2. Paketera resan själv
Om charterresorna är slut eller mycket dyra så kan du boka hotell och flyg själv. För många av destinationerna kring Medelhavet är högsäsongen över och priserna på hotell är därför mycket låga. Om du inte hittar billiga flyg till din destination så kan du prova att flyga till landets huvudstad och sedan åka inrikesflyg därifrån.

3. Åk på fel veckodag
Priserna på resor är oftast som högst under fredagar och söndagar eftersom det är de stora resedagarna, framför allt i samband med skolornas lov. Res i stället när lovet redan kommit igång, till exempel på måndagen eller tisdagen.

4. Res från ett grannland
Problemet med många lov är att alla skolor i nästan hela Sverige har ledigt samtidigt.  Priserna blir därför mycket högre i just Sverige än i våra grannländer där skolorna inte har ledigt.  Det går att hitta resor för upp till halva priset om du är beredd att flyga från Helsingfors, Köpenhamn eller Oslo i stället för Stockholm och Göteborg.

SENASTE NYTT

ANNONS: