Treehotel vinnare av Stora Turismpriset

Tor 20 okt, 2011 - 12:48

Stora Turismpriset

Kent Lindvall, grundare Treehotel, Björn Eriksson, ordförande Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, Britta Lindvall, grundare Treehotel - Foto: Stefan Mandén

Treehotel tilldelades idag Stora Turismpriset på Svenska Turistgalan på Berns i Stockholm. Övriga finalister var Sala Silvergruva, Kosta Boda Art Hotel, Lights in Alingsås, Svenska Dansbandsveckan och Världskulturmuseerna i Stockholm.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Stora Turismpriset är som ett turismens Ingemar Stenmarkspris. Det går till dem som likt Treehotel har det där lilla extra – vinnarskallen och lusten att nydana, säger Björn Eriksson, f.d. Landshövding och ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism i en presskommentar.

För 18:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Prisutdelningen hölls i samarbete med RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige.

Juryns motivering lyder:
Årets vinnare är en unik innovativ turistisk satsning, som blivit en USP i svensk besöksnäring. Vinnaren har väckt stort intresse i internationella media och är mycket efterfrågad av internationella researrangörer. Vinnaren har gått ett steg längre än de flesta och sprängt vallarna för de gängse uppfattningarna om hur det är möjligt att erbjuda boende. Man har lyckats skapa en förväntan och hype runt konceptet, som nått långt ut på den internationella arenan. Vinnaren jobbar med de naturliga förutsättningarna i sin omgivning och förenar det med mod, innovativt tänkande, design och en gnutta galenhet. Med innovativ drivkraft har en befintlig verksamhet förnyat sin verksamhet och lyckats ta boendet till nya höjder. Treehotel, skapat av grundarna till Brittas Pensionat, är vinnare av Stora Turismpriset 2011.

Svenska Turistgalan bjuder på flera prisutdelningar. Missa inte TRIP Award som delas ut kl. 16:30 på China Teatern/Berns och TRIP Global Award som delas ut på Berns kl. 21:30.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report