Foto: Wikimedia Commons - Frank.Dielitz

Estonian Tourist Board bjuder in alla européer att dela med sig av sin egen kulturpaus i Estland. Litteraturtävlingen ”Hungry for culture” går ut på att skriva en kort text om den perfekta kulturhelgen i Estland på det sociala nätverket www.tallinncalling.com. Vinnaren belönas med en kulturresa till Tallinn, Europas kulturhuvudstad 2011.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Hungry for Culture är ett unikt litteraturprojekt där vi inte bara söker efter en vinnare i tävlingen utan också efter riktiga guldkorn bland de inlämnade kulturbidragen. Det är första gången vi ordnar ett sådant här typ av projekt globalt och det ska bli spännande att se resultatet. Att ge både nationella och internationella besökare möjlighet att i berättande form återkoppla vad de upplevt eller vad de vill uppleva under sitt Estlandsbesök är ett helt nytt sätt för oss att ta emot feedback, säger Henrik Göthlin, turistchef i Sverige för Estonian Tourist Board.

Mer om tävlingen
Sista tävlingsdagen är 17 november och vinnare presenteras den 21 november. Man deltar genom att beskriva den perfekta kulturhelgen i Estland på max 700 tecken. Texten kan antingen spegla en personlig upplevelse i Estland eller något som man drömmer om att göra i landet. Man kan även skicka in fler bidrag och på så sätt öka sin vinstchans.

De tre bästa uppsatserna belönas med VIP-paketresor till Estland för två personer. I paketet ingår flyg eller båtbiljetter till Tallinn, tre nätters boende på ett av Tallinns bästa hotell samt biljetter till ett av kulturhuvudstadens evenemang. Resan kommer ske mellan 21 november och 31 december 2011.

Tävling och registrering sker på http://www.tallinncalling.com/essay-competition.html.

Tallinn Calling! är en onlineplattform för personer som är intresserade av kulturevenemang. Här finns möjlighet att träffa nya vänner och gå på ”Culture dates”. Människor över hela världen registrerar sig och deltar i aktiviteter och tävlingar.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report