Foto: Per Myrehed, Jernhusen

Centralstationen i Malmö fick i förra veckan en internationell utmärkelse för bästa projekt inom järnvägsarkitektur och industridesign. Brunel Awards är en av de finaste utmärkelserna som delas ut inom järnvägssektorn. Det prestigefyllda priset framhåller de bästa projekten över hela världen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Jernhusen har i kategorin, ”Rail Stations” blivit belönade med ett Brunel Award för utvecklingen av Centralstationen i Malmö, främst utifrån ett designperspektiv.  Utmärkelsen delas ut av the Watford Group of International Railway Designers som består av “Railway design professionals” från 20 länder I Europa, Asien och Amerika.

”– Vi är självklart väldigt glada och stolta över detta pris. För oss är det viktigt med trygghet för resenärerna på stationen och en genomtänkt och väl designad miljö är en av alla parametrar som bidrar till detta”, säger Jörgen Lindahl, marknadsområdeschef på Jernhusen, i ett pressmedelande

150 projekt var anmälda till tävlingen utifrån kriterierna: kundattraktivitet, estetik, hållbarhet och kvalitet, ekonomi och innovation. Av dessa fick 20 vinnare priser i 5 kategorier varav 8 var i kategorin ”Rail stations”. Priset delas ut vart tredje år.

Prisutdelningen gick av stapeln i Washington DC den 14 oktober och Jernhusen var på plats tillsammans med Metro arkitekter, och tog emot priset.

”– Det här är naturligtvis roligt för oss på Metro, men även för vår kund som också får del av äran. Och givetvis för Malmö Stad som uppmärksammas. Eftersom Brunel Awards är ett pris på ”världsbasis” är vi på Metro Arkitekter naturligtvis extra stolta”, säger Claes R Janson, Metro Arkitekter.

Även Malmö stad gratulerar Jernhusen och Metro Arkitekter till Brunel Awards.

”– Skapandet av nya hållbara och attraktiva mötesplatser en viktig del i Malmös nya roll som kunskapsstad”, säger stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson. ”Bra design och arkitektur är en del i vårt varumärksbyggande. En god arkitektur för en viktig plats som Centralstationen, länken mellan Västra hamnen med Universitetsholmen och gamla staden, är mycket viktig.”

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report