EasyJet inför bokningsbara platser

Mån 21 Nov, 2011 - 11:54

Foto: EasyJet

EasyJet är först ut av de stora europeiska lågprisbolagen med att erbjuda bokningsbara biljetter. Från och med våren 2012 kommer resenärer med EasyJet att kunna förboka sina platser.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

EasyJet erbjuder inte idag bokningsbara platser, passagerare sätter sig helt enkelt på de platser som är lediga när de kliver ombord. De som bokat med Speedy Boarding eller reser med små barn får gå ombord först på planet .

På ett antal flighter kommer easyJet nu att prova ett nytt system där alla passagerare har möjlighet att förboka en specifik plats innan ombordstigning. EasyJet förväntar sig särskild efterfrågan på vissa platser, såsom platserna på första raden och platser med extra benutrymme vid vingarna. Resenärer som önskar dessa platser – eller vilka andra platser som helst – kommer ha möjlighet att boka dessa i förväg.

Priserna för denna nya tjänst kommer att ligga i linje med easyJets strävan att alltid hålla låga priser. Passagerare som inte har förbokat plats kommer att tilldelas platser där det är ledigt.

”– Detta är ytterligare ett exempel på hur EasyJet gör allt vi kan för att göra våra resor smidiga och prisvärda. Vi kommer att utveckla denna tjänst ytterligare om det fungerar på ett bra sätt och våra kunder är nöjda med den här extra tjänsten”, säger Carolyn McCall, vd på EasyJet.

Tilläggstjänsten Speedy Boarding kostar i dag 55–140 kronor per flygresa, och easyJets pluskort kostar cirka 1 300 kronor och ger obegränsad tillgång till Speedy Boarding under ett helt år.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report