Foto: Fredrik Hjertling

SJ ersätter de blåa biljettautomaterna med nya och moderna, där det går att köpa enkelbiljetter och ladda 30-dagarskort för obegränsat resande i hela Mälardalen. Nu introduceras de nya biljettautomaterna från Linköping och Örebro i söder till Gävle i norr.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Sedan de blå biljettautomaterna lanserades för tio år sedan har antalet resor ökat från 10 till närmare 15 miljoner resor per år. Nu tar SJ ytterligare ett steg för att förenkla för resenärerna inom SJ Regional i Mälardalen.

”– Våra resenärer förväntar sig enklare biljettköp och prisvärda erbjudanden. Lanseringen av våra nya automater innebär ett steg i den riktningen, säger Johan Wadman”, chef för SJ Regional.

Biljettautomaterna får SJs gråa profilfärg, för att tydliggöra att det är SJ-automater på den numera avreglerade tågmarknaden. Resenärerna kan ladda det nya SJ Regional-kortet med reskassa på 300 till 3 000 kronor, vilket gör köpet i automaterna snabbare och att biljettpriset dessutom blir något lägre.

En ökad kundservice är att de nya automaterna hanterar både tur- och returbiljetter samt 24-timmars eller 30-dagars TiM-tillägg för obegränsat resande med läns- och lokaltrafikbolagen i Mälardalen.

De nya biljettautomaterna installeras i SJs regionaltågsystem i östra Sverige, ett område som avgränsas av orterna Gävle, Örebro och Linköping.

Följande orter får fram till årsskiftet nya automater: Arboga, Arlanda, Bålsta, Enköping, Eskilstuna, Flemingsberg, Flen, Gnesta, Gävle, Hallsberg, Heby, Hällefors, Katrineholm, Knivsta, Kolbäck, Kolmården, Kumla, Kungsör, Kvicksund, Köping, Linköping, Läggesta, Morgongåva, Märsta, Norrköping, Nykvarn, Nyköping, Ransta, Sala, Stockholm, Strängnäs, Sundbyberg, Södertälje, Tierp, Uppsala, Vagnhärad, Vingåker, Västerås och Örebro.

Fakta om de nya automaterna
• Snabbare biljettköp: Att köpa en enkelbiljett med nya SJ Regional-kortet tar cirka 5 sekunder.
• Enklare att ladda kort: Med några enkla knapptryckningar kan SJ Regional-kortet laddas för obegränsat resande i hela Mälardalen
• Prisvärda erbjudanden: Automaten ger rabatter och är den billigaste säljkanalen för obokade resor i Mälardalen, både enkelresor, tur- och retur, samt 30-dagarskort.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report