Foto: Mats Montner

Genom en internationell passagerarundersökning har flygjämförelsesajten Skyscanner kommit fram till vilket flygbolag som serverar den bästa maten ombord. Vinnaren är Turkish Airlines som fick fem poäng mer än tvåan Singapore Airlines. Undersökningen inkluderade 19 internationella flygbolag, vars mat rankades av en oberoende testpanel. På tredjeplats hamnade Etihad.

Testpanelen bestod av mer än 100 flygvana resenärer som ombads att sätta betyg på flygbolagens mat utifrån kriterierna smak och utseende. Turkish Airlines knep första platsen med ett snitt på 86 procent. SAS hamnade precis utanför topp tio, då smakpanelen verkade föredra mat från öst framför skandinavisk mat.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den vinnande menyn bestod bland annat av fyllda auberginer och en pärondessert med valnötter. Flygbolaget serverar inte bara standardmåltider utan även specialmat, som till exempel, barnmat, Kosher, vegetariskt och skaldjur. På andra plats i undersökningen kom Singapore Airlines, som tagit hjälp av kändiskocken Gordon Ramsays expertis i sin smakpanel. Etihad kvalade in på tredjeplats före konkurrerande Emirates. På femte plats hamnade Aer Lingus.

”– Den stereotypa bilden av att flygplansmat knappt är ätbar är snart ett minne blott. Dagens hårda konkurrens gör att flygbolagen inte har råd att servera dålig mat. Många flygbolag har satsat enorma summor på att förbättra maten ombord, en satsning som verkar ge resultat. I vår undersökning fick fler än hälften av flygbolagen som betygsattes 70 procent eller mer i betyg vilket är fantastiskt bra, säger Linda Edstrand”, Skandinavienchef på Skyscanner.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report