Världens tio bästa hotellrestauranger

Ons 7 dec, 2011 - 12:52

Foto: Mats Montner

Foto: Mats Montner

Hotellrestauranger kan ge en lyxig upplevelse när det gäller mat & dryck. Ibland är hotellens huvudsakliga intäkt restauranger och barer. Därför är det av avgörande betydelse för hotell att vara innovativa och starka på marknaden i denna mycket konkurrensutsatta verksamhet. Westerntaste.com har listat de tio bästa hotellrestauranger i världen som man provat.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

1. Le Louis XV – Hotel de Paris (Monte Carlo, Monaco)
På Hotel de Paris i Monaco ligger ett av de bästa franska restaurangerna i världen med fantastisk mat. Men smakar det så kostar det. Här är det inte billigt att äta. Restaurangen ägs och förvaltas av den världsberömde krögaren Alain Ducasse som många anser vara en konstnär i köket. Servicen här är känd för att vara bäst i världen och kunden har utan undantagt alltid rätt. Ett måste att besöka minst en gång i livet.

2. Tang Court – Langham Hotel (Hongkong, Kina)
En restaurang med två michelinstjärnor och en av de få asiatiska restauranger i världen som har fått stjärnor i Guide Michelin. Många internationella kritiker har hävdat denna restaurang är bland de tio bästa hotellrestaurangerna i världen och så är det verkligen.

3. Amber – The Landmark Mandarin Oriental (Hongkong, Kina)
Amber är en av endast sju tvåstjärninga Michelin restauranger i Hongkong och de ger verkligen prov på en kulinarisk upplevelse.

4. Gordon Ramsay – London West Hollywood (Los Angeles, USA)
Gordon Ramseys första restaurang i Los Angeles i det här prisbelönta hotellet för mat till en annan nivå. Gordon har alltid varit känd för sina svordomar och hetsiga temperament men hans matstandard, kvalitet och perfektion är bland de högsta i världen.

 

5. Matsalen – Grand Hotel (Stockholm, Sverige)
Stjärnkocken Mathias Dahlgren har fått två stjärnor för sina förmågor i Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. Han har också tilldelats en Michelin-stjärna i den andra restaurangen på hotellet, Matbaren, men det är en annan historia. Även då Mathias har respekterat den franska traditionen på restaurangen har han tillfört innovativ-idé-matlagning och modernisering med fantastisk förbättring av restaurangen som följd.

6. Blue Lobster – Shangri-La (Beijing, Kina)
När det gäller klart innovativ mat är det Blue Lobster på Shangri-La Peking som gäller. Det är förmodligen en av de mest innovativa matlagningsstilarna i Kina.

7. Barolo – Ritz Carlton (Beijing, Kina)
Mycket trevlig italiensk restaurang som ger absolut lyx och perfekt service för gästerna.

8. Al Mahara – Burj al-Arab (Dubai, Förenade Arabemiraten)
Denna restaurang med  undervattenstema börjar med en falsk ubåtstur från receptionen till matsalen. Också lägga till, men inte så trevlig, är den kalla luften temperatur. Här serveras främst fisk och skaldjur, men det finns fusion med kött och asiatiska smaker. Omgivningarna ger en upplevelse av att maten är plockad direkt ur havet.

9. Sureno – The Opposite House (Beijing, Kina)
Ett av de mest fantastiska designhotellen. Det finns bara en som hotellrestaurang i Peking som sticker ut mer än de andra, ett måste att besöka.

10. Made in China – Grand Hyatt (Beijing, Kina)
När det kommer till Peking Anka brukar folk prata om Dadong Kaoya. Många vet dock inte att det fantastiska lyxhotellet Grand Hyatt i Peking förmodligen serverar den bästa Peking Anka som finns i Kina.

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report