Ett slag för öppnare nät

Mån 2 jan, 2012 - 11:32

Syre är gratis, allestädes närvarande och en förutsättning för liv. Jag vill inte gå så långt som att säga att internet bär samma status i det moderna livets uppkomst och utveckling, men nästan. Trots att internet idag börjar få samma status som luft eller vatten finns det märkligt nog många som fortfarande tycker att deras kunder, gäster eller resenärer ska betala dyra pengar för det.

Som tidstypisk nomadarbetare nosar man snabbt upp stabila och kostnadsfria nätverk som en mullvad, och skyr följaktligen de dåliga och dyra som pesten. Detta kundmervärde gör att vi som värdesätter möjligheten till arbete eller underhållning på egna villkor därmed bygger en stark lojalitet till de hotell, caféer och tåg- buss- eller flygoperatörer som förstår våra behov. I det nya numret av Travel Report synar vi några svenska aktörer och tar tempen på deras internetstrategier.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Man kan förstås applicera det här resonemanget på andra delar av rese- och turismnäringen. En affärsmodell får inte bara drivas av stordriftsfördelar och möjligheter till extraavgifter – det visar den senaste tidens all inclusive-skepsis och nischbyråer i individualismens tecken. Ibland får man bjuda på kaffe för att få in några fler potentiella kunder i butiken eller lägga en Prosecco på hotellrummet bara för att vara snäll. På Excelarket kan det vara svårt att se varför. Ibland är det nämligen bara kundernas nöjda leenden som döljer förklaringen till långsiktig framgång. Låt oss inte glömma det.

Christian von Essen
christian@travelreport.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report