TRAVEL REPORT PÅ MATKA 2012. Att bemästra mässor är en svår konst. Det gäller liksom att ge sig hän åt dem, öppna sig för möjligheter och byta kort med folk man en vanlig dag knappt skulle nicka åt. Det är i trånga montermingel och avväpnande fikapauser som nya relationer plötsligt kan skapas.

Om vintern uteblivit i Sverige vet vi nu varför. Den är nämligen här i Finland. Morgonens flygningar från Arlanda blev till slut både två och tre timmar försenade på grund av vädret, och att stiga upp i ottan hade så här i efterhand inte varit helt nödvändigt. Men sådant är ju resandet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Och det oförutsägbara skapar nya vägar, nya samtal; gör att vi bläddrar i nya tidningar och broschyrer. Idag har vi på Matka – förseningen till trots – hunnit träffa unga flygbolag, spännande hotellwebbutvecklare, karibiska turistbyråer, finska designers och kaxiga konkurrenter. Och så bjöd Åbo på lammkorv med kål och senap, som sig bör.

Imorgon händer förmodligen något helt annat. Agendan ligger vidöppen och visitkorten längtar efter nya fickor. Kanske ses vi?

Christian von Essen
christian@travelreport.se

SENASTE NYTT

ANNONS: