Foto: Hans Olav Nyborg

Norwegian har tilldelats priset som årets utmanare i Finland. Priset delades ut under den stora resemässan, Matka Expo, som under fyra dagar hålls i Helsingfors.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Priset delades ut av The Finnish Guild of Travel Writers med motiveringen att Norwegians inträde på den finska marknaden har vänt upp och ner på hela finska transportbranschen, inte bara flygbranschen.

”– Med sina låga priser har Norwegian verkligen fått finländare att flyga. De har inte bara övertagit resenärer från konkurrerande flygbolag, de har också lyckats attrahera helt nya passagerare samt människor som tidigare åkt tåg. Norwegian har utmanat den finska transportbranschen till en aldrig tidigare skådad priskonkurrens i ett land som under en längre tid haft höga biljettpriser för resande med tåg eller flyg, säger Eero Nokela”, styrelseordförande för The Finnish Guild of Travel Writers i ett pressmeddelande

”– Det här priset betyder mycket för Norwegian och inspirerar oss i vårt arbete med att fortsätta utvecklingen av Norwegian och vår framtida expansion. Vi har på kort tid gått från att vara ett norskt flygbolag till Nordens näst största flygbolag. Sedan inträdet på den finska marknaden i mars förra året har vi transporterat nära en miljon passagerare på våra finska inrikes- och utrikeslinjer och närmare 16 miljoner totalt genom hela koncernen”, säger Norwegians vd och koncernchef Bjørn Kjos.

Samtidigt som priset mottogs tillkännagav Norwegian sin första finska hjälte som kommer att placeras på ett av bolagets flygplan, Johan Ludvig Runeberg.

Johan Ludvig Runeberg (1804-1877) var författare, journalist och är Finlands enda nationella poet. Många av hans episka och lyriska dikter beskriver den sanna naturen i Finland och dess befolkning. En av hans mest kända verk, diktsamlingen ”Fänrik Ståls sägner” beskriver händelserna i kriget 1808-09. Den har översatts till flera språk och dess första och sista verser blev senare Finlands nationallåt. Runeberg uppnådde statusen landets nationella poet redan under sin livstid och hans födelsedag den 5 februari, firas över hela Finland.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report