Foto: Svenska Mässan

Gothia Towers expansion i miljardklassen innebär att hotellet även moderniserar och byter ut sina hissar. Sammanlagt ska 23 hissar med den senaste tekniken installeras och arbetet beräknas vara färdigt under andra halvåret 2014 då det nya tornet invigs.

Med en investering på över 50 miljoner kronor blir hotellets hissar mer än dubbelt så snabba. Gothia Towers är redan i full gång med att bygga sitt tredje torn samtidigt som det befintliga East Tower byggs på med sex våningar. Byggnationen innebär att Göteborg får Europas största helintegrerade hotell-, mäss- och konferensanläggning när bygget är färdigt – något som ställer stora krav på logistiken.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”– Hissarna är otroligt viktiga för oss när vi nu skapar framtidens mötesplats. Vi måste snabbt, effektivt och framför allt miljövänligt kunna transportera våra gäster från en plats till en annan”, säger Petter Ullberg, vice vd på Gothia Towers.

De nya hissarna kommer att gå mer än dubbelt så snabbt och vara en viktig komponent när Gothia Towers ska certifieras enligt den internationella miljöstandarden BREEAM. Hissarnas snabbhet förbättras från 1,5 meter per sekund till 3,5 meter per sekund.

”– Det som globalt sett retar hotellgäster mest är att behöva vänta på hissen och det ska man inte behöva göra hos oss. Den här satsningen innebär att vi får ett av de bästa och snabbaste hissystemen i landet. Processen är påbörjad och vi har redan hunnit byta ut fyra hissar i West Tower”, fortsätter Petter Ullberg.

Utanpåliggande panoramahissar kommer att finnas på alla tre tornen. Gothia Towers tredje torn blir 100 meter högt och därmed Göteborgs högsta byggnad med en utsikt ända ut till Vinga. På mindre än en halv minut kommer besökaren att kunna ta sig upp till utsiktsplatsen.

Leverantör av de nya hissarna är KONE, ett av världens ledande hissföretag. KONE har sedan länge samarbetat med Gothia Towers och Svenska Mässan.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report