Qatar Airways lanserar nya flygstolar

Tor 8 Mar, 2012 - 16:33

Foto: Qatar Airways

Qatar Airways presenterade under ITB Berlin sina nya flygstolar för businessklass och ekonomiklass. Stolarna kommer att finnas i bolagets nya Boeing 787 som kommer att ingå i flottan från och med i sommar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Flygstolarna har utformats exklusivt för Qatar Airways och kommer att ge passagerarna en helt ny flygupplevelse i båda klasserna ombord. I businessklass erbjuds en 1-2-1-konfiguration, där varje passagerare garanteras en gångplats – precis som i andra flygbolags förstaklasskabin.

Stolarna blir enkelt en skön säng för den som vill sova. I varje flygstol finns dessutom prisbelönta pekskärmar som enkelt navigeras genom ett interaktivt system med mer än 1000 filmer, TV-program, musik och spelunderhållning. Precis som på en smartphone.

I ekonomiklass erbjuds en 3-3-3-konfiguration. Stolarna är även där de senaste inom design och teknik för att kunna erbjuda bästa komfort och personliga utrymme. Varje stol är försedd med en 10,6-tums TV i ryggstödet framför och erbjuder således passagerarna optimal visning av ett brett spektrum av underhållning under flygningen.

”– När vi nu snart tar emot våra första Boeing 787 är vi glada över att kunna presentera en helt ny upplevelse för våra passagerare med våra nya stolar, som kommer att finnas ombord på världens nyaste flygplan. Utrymme, komfort och att kunna ge våra passagerare den bästa underhållningen ombord är viktiga inslag i vår nya Boeing 787, och vi arbetar hårt för att ge våra passagerare valuta för pengarna och en stor reseupplevelse”, säger Akbar Al Baker, VD för Qatar Airways.

Qatar Airways är det första flygbolaget i Mellanöstern som lagt beställning på de nya Boeing 787. En beställning på 60 flygplan ligger fast. Under 2021 levereras de första fem flygplanen, vilka kommer att sättas in på rutten Doha-London.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report