Alpernas mest snösäkra skidorter

Ons 14 mar, 2012 - 9:03

Foto: Wikimedia Commons - SteGrifo27

Medan snön smälter i de svenska fjällen finns det fortfarande utmärkt skidåkning att njuta av i Alperna. Pudersnö, förstklassiga backar och värmande vårsol – än finns det ingen anledning att sätta punkt för denna skidsäsong.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den gröna hösten och varma vintern har haft stor påverkan på svensk skidindustri. Säsongen för skidåkning i de svenska fjällen har förkortats och flera svenska skidorter rapporterar dåliga resultat. På sina håll är det redan nu på gränsen till för lite snö för att kunna åka skidor.

Skidfantaster som inte fått sitt lystmäte mättat vad gäller skidåkning behöver dock inte misströsta – en flygresa bort är nämligen skidsäsongen fortfarande i full gång. Alpernas skidorter sjuder av liv och backarna är rejält snötäckta. EeasyJet har kartlagt de 10 mest snösäkra skidorterna i Alperna.

”– Det går lika bra att njuta av bra skidåkning i mars som tidigare i vintras. Snöläget är utmärkt och svenskar som inte har hunnit med en skidresa den här säsongen – eller kanske vill hinna med ytterligare en – har all anledning att styra kosan mot Alperna”, säger Verena Keimer, marknadschef på easyJet.

Här är Alpernas 10 mest snösäkra skidorter:
Uppdaterat snöläge 2012-03-14

1. Engelberg, Schweiz
Snödjup: 577 cm

2. Flims/Laax, Schweiz
Snödjup: 399 cm

3. La Thuile, Italien
Snödjup: 386 cm

4. St. Anton, Österrike
Snödjup: 386 cm

5. Stubai Gletscher, Österrike
Snödjup: 381 cm

6. Chamonix, Frankrike
Snödjup: 371 cm

7. Crans Montana, Schweiz
Snödjup: 371 cm

8. Saas-Fee, Schweiz
Snödjup: 361 cm

9. Andermatt, Schweiz
Snödjup: 351 cm

10. Mürren, Schweiz
Snödjup: 345 cm

SENASTE NYTT

ANNONS: