Foto: Marius W Hansen

I mitten av maj är det premiär för Flygbussarnas nya busslinje mellan Visby flygplats och Visby centrum. Trafiken kommer att vara i gång under sommarsäsongen och flera hållplatser trafikeras längs vägen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den nya linjen gör att Flygbussarnas roll i Gotlandstrafiken stärks. Redan i dag kör Flygbussarna båtresenärer mellan Stockholm och Destination Gotlands båtar i Nynäshamn samt flygresenärer till och från sex flygplatser som har förbindelse med Visby.

”– Under sommaren ökar trafiken kraftigt på Visby flygplats och därmed finns en stor efterfrågan på prisvärda resmöjligheter till Visby centrum som i dag inte tillgodoses fullt ut”, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Antalet resenärer förväntas bli stort eftersom många väljer att semestra på Gotland. Under sommaren genomförs också flera populära evenemang som drar extra stor publik, exempelvis Bergmanveckan, Almedalsveckan och Medeltidsveckan.

”– Vi ser mycket positivt på att Flygbussarna kommer hit. Vi vet att många resenärer efterfrågat bättre möjligheter att ta buss till och från flyget”, säger Gunnar Jonasson, chef för Visby flygplats.

Flygbusstrafiken kommer att bedrivas som en ”hop on, hop off”-linje där det är möjligt att stiga på och av vid exempelvis hotell och badstränder längs vägen.

”– Vi har ambitionen att driva bussen med rapsbränsle, precis som mellan Stockholm och Arlanda, men vi vet ännu inte om det kommer att vara möjligt”, säger Eva Tiséus.

Biljetter kommer att kunna köpas ombord på bussen, på Flygbussarnas webbplats och via Flygbussarnas app. Busstrafiken är planerad att starta i mitten av maj och pågå in i september. Den exakta tidtabellen presenteras senare.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report