Foto: Astrid Lindgrens Värld

Det blir ett helt nytt område på 22 000 m2, eller som man sa på Emils tid – 4 ½ tunnland, som kommer att införlivas i parken. Givetvis med gården Katthult i centrum där man kommer att kunna träffa Emil och hans familj.

En viktig del i satsningen är också att återskapa den småländska landsbygden som den såg ut vid förra sekelskiftet. Gästerna ska kunna uppleva en bondgård som den såg ut på den tiden, de ska kunna ströva omkring på stigarna under de hundraåriga ekarna, se djur, slåtterängar, gärdsgårdar och stenrösen som det såg ut på den tiden.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nästa år är det 50 år sedan Astrid Lindgren skrev den första boken om Emil i Lönneberga. Naturligtvis uppmärksammas det i Astrid Lindgrens Värld. Man bygger ett helt nytt Emil i Lönneberga området. Det görs vid den vackra Ekkullen som ligger intill parken på ny mark som förvärvats från kommunen. Utöver gården Katthult hittar man även Krösa-Majas stuga, ett lekområde i form av en äldre bondgård och en tidstypisk stadsmiljö med restaurang.

”– De 95 miljoner som vi satsar på det nya Katthult-området, är den största investeringen som vi någonsin har gjort”, säger Mikael Ahlerup, vd Astrid Lindgrens Värld. ”Det är en investering helt i linje med våra planer för parkens fortsatta utveckling. Där vi sätter fokus på att förstärka gästens upplevelse av att allt är äkta och sker i stunden och vi gör det på vårt unika sätt som gett oss både nationella och internationella utmärkelser.”

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report