Nytt online-bokningssystem för hotell

Tis 20 Mar, 2012 - 13:24

Micros Nordic och eDream Hotels samarbetar kring lanseringen av en ny bokningsmotor för hotellhemsidor på den nordiska marknaden. Syftet är att erbjuda användaren avancerad funktionalitet samt en enkel och tillfredställande bokningsupplevelse.

Över 38 procent av resor och resetjänster i Norden och Västeuropa såldes på nätet 2011 (European Travel Commission New Media Trend Watch). Andelen hotellbokningar som kommer från nätet växer snabbt och de flesta bokningarna kommer via olika online reseportaler.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Stora online reseportaler med avancerade funktioner och aggressiv marknadsföring har utbildat kunderna till att köpa online. Kundens förväntningar vid online-bokning är mycket höga och de söker enkla och snabba bokningslösningar. Det är därför mycket viktigt att hotell kan erbjuda samma typ av bokningsmiljö och –motor på sin egen hemsida. En bokningsmotor som motsvarar  kundens förväntningar, levererar ökad direktförsäljning till hotellet samt gör hotellet mindre beroende av online reseportaler.

Baserat på tidigare erfarenheter av Micros Nordic och eDream Hotels, samarbetar dessa två företag nu för att erbjuda hotell online bokningsmotor för hotellens egna hemsidor.  eDream Hotels BOOKING™ är utformad för att öka direktförsäljning, öka vinst och sänka kostnader för hotellets egen online försäljning.

eDream Hotels BOOKING™ möjliggör automatisk uppdatering av priser, tillgänglighet, bokningar och avbokningar. eDream Hotels BOOKING™ använder Micros myfidelio.net tjänsteplattform för sin pris- och tillgänglighetsstyrning, vilket gör det till ett stabilt, pålitligt och tekniskt avancerat bokningssystem. Dessutom har eDream Hotels BOOKING™ myfidelio.net som backend-plattform, vilket möjliggör funktioner inom distributionskanalhantering såsom till Internetportaler och GDS-kanaler.

För att kunna använda systemet, behöver hotellet inte nödvändigtvis ha Micros Fidelio PMS, i och med att systemet också finns tillgängligt som extranet version.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report