Ökade intäkter för Scandic 2011

Tis 20 mar, 2012 - 9:45

Anders Ehrling Foto: Mats Montner

Scandic Hotels Holding AB ökade både intäkter och förbättrade sitt rörelseresultat under 2011. Under året öppnades åtta nya hotell och det genomfördes omfattande och framgångsrika satsningar på klimatfrämjande åtgärder.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Intäkterna för Scandic Hotels Holding AB ökade under 2011 med 11,7 procent till 842,6 (754,3) miljoner euro. Trots satsningar på nya hotell som belastar rörelsemarginalen ökade det (EBITDA) från 8,2 till 8,7 procent, motsvarande 72,9 (61,8) miljoner euro.

”– Vi har gjort en rejäl investering i storstadsområden som Stockholm, Oslo under 2011, även nysatsningen i Berlin 2010 har bidragit till resultatet. Genom dessa nya hotell har Scandic fått nya kundkategorier i enlighet med våra målsättningar. Under 2012 fortsätter vi att investera genom att uppgradera våra väghotell”, säger Anders Ehrling, koncernchef och vd för Scandic.

Scandic driver i dag 153 hotell i nio länder. Under 2011 öppnades åtta nya hotell med sammanlagt 1 544 rum. Intäkterna per tillgängligt rum (RevPAR) ökade samtidigt under året med 7,4 procent. Ytterligare två hotellprojekt med totalt 439 rum påbörjades under 2011.

Scandics långsiktiga satsningar på miljö- och klimatfrämjande åtgärder fortsatte under 2011. Under året minskade man de fossila koldioxidutsläppen med hela 39 procent. Samtliga Scandic-hotell i Norden använder nu elektricitet från vind- och vattenkraft. Under 2011 belönades Scandic med Nordiska Rådets natur- och miljöpris insatser för att främja hållbar turism.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report