Foto: Mats Montner

SJ är branschbäst på hållbarhet bland alla svenska tåg-, buss- och taxibolag. Det visar undersökningen Sustainable Brands som korar Sveriges mest hållbara varumärken. 8 015 konsumentar röstade fram SJ som mest hållbara persontransportföretag.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”– Hållbarhet är ett av de allra viktigaste områdena för SJ. Vi har jobbat extra hårt med hållbarhetsfrågorna det senaste året och det känns väldigt bra att vi nu får ett bevis på att våra resenärer uppmärksammat detta”, säger SJs kommunikationsdirektör Elisabeth Lindgren.

I Sustainable Brands undersökning fick drygt 8 000 konsumenter svara på frågor om hur de uppfattar och bedömer arbetet med miljö- och socialt ansvarstagandet bland 200 varumärken inom 16 olika branscher. Inom persontransportbranschen för tåg-, buss och taxi tävlade 19 varumärken och SJ bedöms som det företag som tar störst ansvar för miljö och hållbarhet. Det är andra året i rad som SJ vinner sin klass i Sustainable Brands. Tvåa blev SL och trea Swebus.

”– Hållbarhetsarbetet är en mycket viktig del av SJs arbete och varumärke. Det visar vi inte minst med vår årliga hållbarhetsredovisning som följer riktlinjerna för GRI, Global Reporting Initiative. I februari premiärkörde vi vårt nya snabbtåg, SJ 3000, där vi lagt ned ett stort arbete för att skapa det mest miljövänliga och energisnåla tåget i Sverige”, säger Elisabeth Lindgren.

Sustainable Brands är Sveriges största varumärkesundersökning om hållbarhet. Bakom den årliga undersökningen står mediaföretaget IDG (International Data Group). Basen för undersökningen är de 10 principer som finns i FN:s Global Compact och som behandlar företagens ansvar för miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrätt och motverkande av korruption. Målet med undersökningen är att visa på vikten av att arbeta mer affärsorienterat med hållbarhetsfrågorna och kommunikationen kring dessa.

”– Svenska konsumenter anser att företagens hållbarhetsarbete har en betydande påverkan på deras köpbeslut och hållbarhetsargumentet får allt större betydelse, säger Erik Hedén”, ansvarig för undersökningen Sustainable Brands.

I SJs egna kundundersökningar är det tydligt att miljöhänsyn är en viktig del i valet att resa med tåg.

”– Nästan hälften av våra resenärer väljer tåget för miljöns skull. Ett obestridligt faktum är att 15 000 resor med tåg motsvarar samma koldioxidutsläpp som en enda flygresa innebär”, säger Elisabeth Lindgren.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report