Foto: Mats Montner

Många säkerhetsingripanden vid flygplatser orsakas av fulla och aggressiva passagerare. Detta har framkommit vid den första ingående studien av europeiska flygplatser som gjorts av EU-finansierade konsortiet BEMOSA.

BEMOSA har just redovisat resultaten av sin forskningsrapport som bygger på 360 intervjuer gjorda vid åtta europeiska flygplatser. De flesta säkerhetsingripanden som görs gäller oregerliga passagerare och omhändertagande av illegala föremål.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Av 369 rapporterade kritiska situationer gällde 131 incidenter där passagerare hade förbjudna föremål som knivar, skjutvapen eller ammunition. 90 incidenter gällde oregerliga passagerare som huvudsakligen var berusade. Dessa fall orsakade ofta en hel del besvär där flera ur säkerhetspersonalen eller polis fick tillkallas.

Initiativtagaren till BEMOSA, krishanteringexperten professor Alan Kirschenbaum, sa att säkerhetspersonal reagerar olika på olika situationer och att det finns ett behov av att förbättra beslutsfattande bland de som arbetar med säkerhet.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report