Så packar du rätt och lätt

Tor 22 mar, 2012 - 8:53

Foto: Mats Montner

Sju par tröjor, ett paket svenskt kaffe och en uppsjö hygienartiklar i necessären – det är inte alltid lätt att vara selektiv när man ska åka på semester. Men att packa smart har flera fördelar: resan blir både smidigare, billigare och miljövänligare. EasyJet ger dig 10 tips inför din nästa resa.

Att packa är väl ingen konst, tänker nog de flesta. Och förvisso är det inte raketforskning det handlar om, men för att packa smart och effektivt krävs det en hel del träning.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”– Många bäckar små är ett uttryck som allt fler resenärer borde ha i åtanke när de packar. De tänker inte på att varje liten sak de lägger ner i väskan adderar till den totala vikten. Att packa smart handlar om att rannsaka och fråga sig själv om allt i väskan verkligen är motivera”t, säger Verena Keimer, marknadschef på easyJet.

Att packa lätt har många fördelar: Förutom extra avgifter så sparar man tid vid incheckningen samt när man landat på sin destination. Dessutom blir inverkan på miljön mindre eftersom flygplanet blir lättare och därmed drar mindre bränsle.

10 punkter i konsten att packa lätt och rätt:

1. Gör en packlista och håll fast vid den. Motstå att slänga ner sista minuten-saker.

2. Om du rullar kläderna i stället för att vika så skrynklas de inte men du sparar ändå massor med utrymme i väskan. Reser du i affärer och har kavajer med dig i väskan? Vänd dem ut och in innan du viker ihop dem, då blir de betydligt mindre skrynkliga.

3. Gör det till en vana att alltid resa med ett handbagage vid kortare resor, så slipper du väntandet vid bagagebandet.

4. Tekniska prylar såsom datorn väger mycket. Unna dig själv jobbledighet på riktigt och lämna laptopen hemma.

5. Förenkla. Lämna allting du inte behöver hemma. De kanske inte har svenskt kaffe på hotellet, men det kan vara kul att prova något nytt som omväxling.

6. Spara prover på schampo och balsam från tidningar och ta med dem på resan. Eller köp små förpackningar av hygienartiklarna som du sedan gör slut på under semestern.

7. Behåll jackan på! Om du reser i de tyngsta kläderna och skorna, så sparar du automatiskt en massa vikt i väskan.

8. Planera redan innan vilka outfits du ska ha på dig under resan. Kom ihåg att det går att använda dem fler än en gång, och att du kan kombinera ett plagg på flera olika sätt.

9. Lägg fram allt på golvet som du ska packa ner i väskan. Då får du en överskådlig blick och kan ta bort överflödiga saker.

10. När du packar upp efter en resa, gå igenom vad du verkligen använde. På så sätt kan du lämna de onödiga sakerna hemma till nästa gång.

SENASTE NYTT

ANNONS: