Tro inte på allt du ser

Sön 25 mar, 2012 - 12:27

Travel Reports omslag har alltid varit en källa till diskussion. Och jag vågar påstå att det alltid har varit meningen. Omslagen är vårt sätt att sticka ut hakan och erbjuder ett välkommet avbrott mot alla hastiga standardbilder som förekommer i branschpressen.

Vi ser våra omslag som … ja, konst. Varje detalj diskuteras flitigt på redaktionen, i samråd med den löjligt begåvade, Göteborgsbaserade illustratören Tobias Hellström. Problemet är att Tobias varit lite för begåvad, vilket har lett till att vissa har lyckats blanda ihop kreativitet, integritet och humor med övertramp och påhopp. Kanske har det med fåfänga att göra. Men jag vill poängtera att vi aldrig låter våra omslagspojkar- och flickor peta i illustrationen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

För säkerhets skull bör vi dock reda ut vissa saker. TUR-mässans Per Magnusson har till exempel inte sex armar, utan bilden är tänkt att på ett humoristiskt sätt illustrera hans mångfacetterade och pressade tillvaro. Lufthansas Harro Julius Petersen bär inte nitarmband under kavajen – det var bara en passning till hans frekventerande av rockklubbar (dessutom är det inte hans slips). Swedavias Torborg Chetkovich sitter inte på flygledartorn och försöker håva in flygplan – och definitivt inte i byxor. Petter Stordalen har dock förmodligen en cowboyhatt någonstans i sin rymliga garderob, men ingen av oss har de facto bevittnat honom bära någon.

Vi ser det som en stor ära att pryda våra omslag, och illustrationerna är vår kärleksfylla hyllning till dessa starka personligheter. Förhoppningsvis är det också den bestående känslan hos alla de som vi portätterat. När den första chocken lagt sig.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report