Rekordförsäljning på TUR

Mån 26 mar, 2012 - 13:24

Aldrig förr har det sålts så många resor på TUR. Årets ”deal-satsning” slog alla rekord. Mässbesökarna erbjöds totalt 14 626 deals. Försäljningen skedde rakt över disk.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

När TUR 2012 stängde i söndags hade cirka 40 000 besök registrerats. En nedgång med tio procent mot i fjol. Per Magnusson är mässansvarig för TUR:

– Men med tanke på utgångsläget ändå en rätt bra siffra, säger han. Utställarna vågade inte satsa på samma sätt i år, framförallt p g a skuldkrisen i flera euroländer. Mässan var drygt tio procent mindre än i fjol, vilket också avspeglar nedgången i hela branschen. Färre utställare attraherar färre besökare, så enkelt är det.

TUR 2012 hade ett nytt och flexiblare koncept, som bl a gjorde det möjligt att ställa ut i tretimmarspass i loungen Global Point. Dessutom flera initativ för att underlätta affärsmöten och publika satsningar på nonstop scenshow, barnaktiviteter, med mera.

– Vi har fått massor av positiv feedback, säger Per Magnusson. Det känns verkligen att vi är på rätt väg. Särskilt kul är att vår satsning på deals slog så fantastiskt väl ut! TUR-besökarna har på allvar upptäckt att de kan köpa resor, hotellrum, m m till verkligt grymma fyndpriser.

Totalt erbjöd utställarna 139 olika deals, sex gånger fler än i fjol. Varje deal innehöll ett begränsat antal köp/biljetter. Det totala utbudet var 14 626 erbjudanden. Många deals gav rabatter på 50 procent eller mer. Till exempel resor till Grekland, Portugal, Turkiet, Kuba, Kenya, Indien och Thailand. Men också resor till Norges fjordar, Ålands-kryssningar eller segelturer i Stockholms skärgård gick för halva priset. SJ hade den allra mest populära dealen: res vart som helst inom landet för 145 kr.

– Det var ett enormt tryck i montern och långa köer under hela mässan. Vi sålde så mycket vi hann – hundratals biljetter, säger Margareta Lindén på SJ.

Researrangören Airtours sålde ca 120 kraftigt rabatterade biljetter, främst till den grekiska övärlden. Resebyråkedjan Resia, som var med för första gången på TUR, sålde drygt 100 charterresor i samarbete med Apollo.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report